top of page

De geschiedenis van auto-interieurs, vroeger en nu

Evolutie van auto-interieurs, van eenvoud naar luxe


Niets dat het rijcomfort zo bepaalt als het interieur van uw wagen, of u nu zit op een leren zetel of voorzieningen hebt zoals een airbag of ingebouwde gps. De wagen heeft een lange weg afgelegd voor het tot dit comfort kwam. Ontdek in deze blog de geschiedenis van het auto-interieur.


ICT-ASL Benelux BV

Van eenvoud...


Aan het begin van de twintigste eeuw toen auto’s op de markt kwamen, was het voertuig nog eenvoudig, evenals zijn interieur. Het werd gezien als een praktisch middel om van punt a naar punt b te geraken. Qua interieur was er van comfort en veiligheid dus nog maar amper sprake. Het kenmerkte zich vooral door houten banken en een eenvoudig dashboard met de meest noodzakelijke instrumenten.


...naar meer luxe


Pas wanneer de auto-industrie echt een business begon te worden, besteden de autofabrikanten meer aandacht aan het interieur. Tussen beide wereldoorlogen in maakten ze gebruik van luxueus uitziende materialen zoals leer en chroom. Hoewel het de uitstraling van de wagen een pak verbeterde, was comfort nog verre van zoek.


Dat veranderde pas in de jaren vijftig en zestig toen er meer technologie op de markt kwam. De industrie maakte de grootste sprong en de auto van toen leek heel goed op wat we vandaag kennen. Wagens werden voorzien van airconditioning, elektrische ramen en radio’s. Het comfort werd vergroot, waardoor het voertuig geschikt werd voor dagelijks gebruik. In de jaren ‘70 kwamen meer materialen op de markt, zoals kunststof, en de veiligheid werd vergroot met de introductie van airbags en veiligheidsgordels.


Het interieur vandaag de dag


Tegenwoordig kan u het zo gek niet meer bedenken of uw wagen heeft het. Van touchscreens tot navigatiesystemen, entertainmentsystemen en automatische piloot. De technologie zorgde voor hightechfuncties wat het rijcomfort tot een ongekend niveau stuwde. Voor het interieur worden ook vaker duurzame materialen gebruikt. En wellicht zijn we nog niet aan het eindpunt...

Wenst u meer te weten te komen over de geschiedenis van auto-interieur? Neem contact op met ICT-ASL Benelux.

Comments


Bedankt voor uw bericht!

bottom of page