top of page

Leder, een duurzame keuze

Waarom kiezen voor leder?


Met de opkomst van synthetisch leder, of kunstleder in de volksmond, lijkt de keuze voor jouw bekleding gemakkelijk. Maar dat is het in werkelijkheid echter niet. Echt leder biedt nog altijd vele voordelen en is niet zo ecologisch nadelig als je misschien denkt.De ecologische voetafdruk van leder


Als we kijken naar de productieprocessen van leder en kunstleder, dan ligt hun ecologische voetafdruk dichter bij elkaar dan eerst gedacht. Kunstleder is namelijk gemaakt van pvc, een plastiek dat wordt vervaardigd uit een combinatie van aardolie en zout. Terwijl echt leder een natuurlijk bijproduct is van de vleesindustrie. De term afvalproduct is daardoor voor leder slecht gekozen en niet van toepassing. Wanneer leder op een verantwoorde manier bekomen wordt, is het een kwalitatief en duurzaam eindproduct. De verkoop van leder is ook een belangrijke inkomstenbron voor de veehouders en steunt zo de lokale markt.


De duurzaamheid van leder


Naast de minimale ecologische voetafdruk, is leder ook heel duurzaam. Leder gaat lang mee en is vrijwel onverslijtbaar. En in tegenstelling tot kunstleder dat hard kan aanvoelen en daardoor soms kil overkomt, is leder zacht en soepel. Een sensatie die je direct opmerkt bij aanraking. Leder is ook warm en ademt, waardoor je een gezellig gevoel verkrijgt zonder overmatig te zweten.


Het karakter van leder


Elk stuk leder heeft ook een uniek patroon, wat het een onevenaarbaar karakter geeft. En de geur is natuurlijk, dus niet chemisch toegebracht zoals bij kunstleder. Leder geeft ook authentiek comfort, iets wat men tot nu toe nog niet heeft kunnen evenaren met kunstleder.Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of om een project op maat te bespreken!

Comments


Bedankt voor uw bericht!

bottom of page